De nieuwe themapagina ‘Leren voor duurzame ontwikkeling’ staat online. Het lesmateriaal dat je er vindt is door specialisten op kwaliteit gecontroleerd. De thema’s? Die zijn divers, maar altijd gericht op een duurzame toekomst. 

Van klimaat tot gelijkheid, gezondheid en circulaire economie: de nieuwe pagina op Wikiwijs draait om thema’s die ontstaan zijn uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Internationaal beter bekend als de Sustainable Development Goals. In 2015 stelden de landen van de Verenigde Naties deze doelen op om de aarde niet alleen leefbaar houden, maar om er ook een betere plek van te maken.

Lancering themapagina ‘Leren voor duurzame ontwikkeling’

De themapagina is het resultaat van een samenwerking tussen Wikiwijs, Leren voor Morgen en GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling).

Specialisten uit het netwerk van de twee laatstgenoemde partijen hebben zich de afgelopen tijd gebogen over de kwaliteit van ingestuurd digitaal lesmateriaal over duurzame ontwikkeling. Voldeed een les aan deze kwaliteitscriteria? Dan kreeg het een plek op de themapagina in een van de volgende categorieën:

  • gelijkheid
  • water
  • gezondheid
  • energie
  • circulaire economie
  • klimaat
  • bouw, infrastructuur en mobiliteit
  • natuur en biodiversiteit

Binnen elk van de bovenstaande categorieën kun je filteren op het leerniveau: po, vo en mbo. Zo kom je er direct achter welk lesmateriaal het beste aansluit op de duurzaamheidslessen die jij aan je leerlingen wilt geven.

Interesse? Bezoek de themapagina ‘Leren voor duurzame ontwikkeling’ en bekijk het lesmateriaal.

Een themapagina is nooit af

Kunnen de specialisten nu achteroverleunen? Bepaald niet. Sterker nog, dit is pas het begin.

We willen zoveel mogelijk lesmateriaal verzamelen, toetsen op kwaliteit en publiceren op de themapagina. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Kom je digitaal lesmateriaal tegen dat volgens jou op deze themapagina hoort te staan? Stuur je tip naar leermiddelen@lerenvoormorgen.org en de kwaliteit wordt getoetst door de specialisten. Wie weet zie je jouw tip binnenkort online verschijnen met het keurmerk ‘Leren voor duurzame ontwikkeling’.